0031 85 888 7910

diagonale banden voor aanhangwagens

Top kwaliteit industrie banden

IndustriebandenVan heftruckbanden via aanhangerbanden tot banden voor bouwmachines vindt u nu bij ons ook industriebanden

Korting

Wanneer u een groter aantal (meer dan 10) vrachtwagenbanden nodig hebt, gelieve een e-mail te sturen aan: Korting

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.


Diagonale banden voor aanhangwagens

Diagonale banden voor aanhangwagens van†123banden.com zijn luchtbanden die zo zijn gemaakt dat ze snelle, zware voertuigen kunnen dragen. De opbouw van het karkas van deze banden is diagonaal. De verschillende lagen van nylon-, rayon- of polyestervezels lopen schuin over elkaar. Hier wordt het rubber overheen gegoten. In de looprichting kan een metalen verstevigingsgordel worden aangebracht die zorgt voor extra weerstand tegen de druk van een zware en snelle aanhanger.

De diagonale lagen maken de zijwand van dit type autoband vrij stug in vergelijking met radiaalbanden. Hierdoor zijn ze minder comfortabel om mee te rijden. De stugheid maakt ze echter wel zeer geschikt voor zware belasting, bijvoorbeeld als vliegtuigband.

De banden zijn hierdoor ook geschikt voor ruwe ondergronden zoals bijvoorbeeld in de bosbouw het geval is. Door het diagonale karakter van de koordlagen ontstaat er veel wrijving en vervormen de diagonaalbanden bij hoge snelheden. De banden hebben een grote rolweerstand waardoor ze snel warm worden. Ze kunnen dus niet langdurig gebruikt worden voor hoge belasting bij hoge snelheden. Voor kortdurende belasting zijn ze wel geschikt omdat er dan minder wrijving en vervorming plaatsvinden. Aanhangerbanden moeten op een leeftijd van 6-7 jaar vervangen worden. Droogtescheurtjes (en meestal niet het versleten profiel) zijn een belangrijke reden voor vervanging van aanhangerbanden.

123banden.com - een aanbieding van Delticom AG 18.10.2021 07:45