0031 85 888 7910

Remblokken en schijven

voertuig nummer

Artikelen zoeken middels het type voertuig


Het belang van de juiste remmen

Remmen, hoe vaker en sterker je afremt, hoe meer het remsysteem slijt en dus vervangen moet worden. Het remsysteem bestaat uit een paar onderdelen, namelijk:

  • Remblokken: deze worden op de remschijven gedrukt tijdens het remmen waardoor de auto afremt. Tijdens het remmen slijt er elke keer een superdun laagje af van de remblokken. Hoe ouder je remblokken zijn, hoe dunner ze waarschijnlijk zijn. Hoe lang ze meegaan, varieert van het remgebruik en hoe je de auto gebruikt. Wanneer je vaak lange stukken rijdt zonder te remmen, op de snelweg bijvoorbeeld, gaan de blokken langer mee dan dat je vaak in de stad rijdt en dus veel moet remmen voor bijvoorbeeld stoplichten. Je weet wanneer de remblokken vervangen moeten worden als je een piepend geluid hoort en vaak gaat er een lichtje branden op het dashboard. Wanneer je de remblokken vervangt, zal dat zowel aan de linker- als rechterkant moeten gebeuren, anders krijg je een ongelijke remwerking.
  • Remschijven: deze zorgen er samen met de remblokken voor dat de auto remt. Tegenwoordig heb je bijna alleen maar geventileerde remschijven. Deze geven een betere warmteafvoer. Om optimaal van je remschijven te kunnen genieten, is het van belang dat je beheerst en niet plotseling het rempedaal intrapt. Wanneer je een wisselende remkracht voelt of trillingen bij het remmen, kunnen je remschijven krom zijn. Dit gebeurt onder andere als je remschijven heel warm zijn en plots worden afgekoeld als je door een koude plas rijdt.

Optimale onderdelen

De staat van de remblokken en -schijven kun je makkelijk controleren door af en toe even tussen je banden te kijken. Dan zie je meteen of de remblokken nog dik genoeg zijn. Hoe ver remschijven mogen slijten, is per type auto verschillend. Hierbij spelen het gewicht, hoe snel je rijdt en de grootte van de auto een rol. Via de autofabrikant weet je hoe dik een remschijf minimaal moet zijn.

Koop het perfecte remsysteem

Alle onderdelen om perfect te kunnen remmen, bestel je gemakkelijk en snel op 123banden.com.

123banden.com - een aanbieding van Delticom AG 03.12.2020 07:40