0031 85 888 7910

Goedkope motorolie

Goedkope motorolie

Productzoeker Op autotype

Categorie:

Fabrikant:

Vrijgave:

Viscositeit:OliŽn voor de auto, belangrijker wordt het niet

Motorolie is bijkans een van de belangrijkste dingen die jouw automotor nodig heeft. De motor van een auto bestaat uit veel bewegende onderdelen, waarbij het grootste gedeelte van metalen gemaakt is. Wanneer metalen onderdelen langs elkaar heen bewegen, slijten de onderdelen zo snel dat de motor binnen de kortste keren uit elkaar gehaald moet worden om deze te kunnen redden. Omdat dit niet de bedoeling kan zijn, voegen we olie toe aan de motor. Elke automotor smeert hiermee de bewegende onderdelen. Door de frictie gaat een deel van de olie verloren tijdens elke rit. Daarom is het goed om eens per twee weken tot eens per maand het oliepeil te controleren om zo de motor te beschermen tegen overmatig slijtage. Neem hier de tijd voor. Te weinig olie is schadelijk, maar te veel oliŽn in de motor kan zorgen voor nog grotere problemen.

OliŽn vervangen in de auto

Is het tijd om de olie voor de eerste keer te peilen, trek dan de motorkap open. De draaidop boven op het blok met het oliekannetje kun je nog even laten zitten. Afhankelijk van het model vind je ergens een peilstok, meestal rechts van de olie dop zelf. Haal deze uit de trechter, maak de peilstok schoon en plaats deze in ťťn beweging in Ė en daarna uit Ė de trechter. Je kunt nu het oliepeil zien, dat binnen de lijntjes moet vallen. Is dat niet het geval, dan moet de olie bijgevuld worden. Daarvoor gebruik je niet het gat van de peilstok, maar de draaidop op het blok. Precies, die met het oliekannetje.

Welke oliŽn moet ik hebben?

De verschillende aanduidingen op de olie staan voor de viscositeit van de olie. Dit betekent concreet dat je geen oliŽn moet mengen met elkaar en dat je alleen de goede olie in het motorblok moet gooien. In het serviceboekje staat de olie vermeld. Via onze website kun je ook op het model auto zoeken om zo ineens de goede olie te kunnen vinden. De prijzen zijn online scherper en met de korte levertijden weet je zeker dat je altijd verder kunt. Zorg er altijd voor dat je een volle fles olie bij huis hebt staan, zeker wanneer je de auto dagelijks gebruikt. Het risico van schade aan de motor wil je immers niet lopen. Bekijk direct alle prijzen en oliŽn via onze winkel op 123banden.com.

123banden.com - een aanbieding van Delticom AG 12.12.2019 07:40